Ventetid på å få time for å levere søknad om statsborgerskap


På grunn av de nye reglene om dobbelt statsborgerskap er det mange som søker akkurat nå. Det kan derfor ta tid før du får time for å levere søknaden din.

Published: 17.02.2020 - Last changed: 19.02.2020

Etter at du har fylt ut skjemaet for søknad eller melding om statsborgerskap må du bestille deg en time for å levere dokumenter hos politiet (eller ambassade/konsulat, hvis du bor i utlandet).

I mange politidistrikter er det nå dessverre ingen ledige timer.  Hvis dette gjelder politidistriktet der du bor, må du vente med å bestille time til det blir ledige timer i skjemaet på nett.

Du vil kunne bestille en time når politiet åpner for nye timeavtaler, eller noen andre avbestiller timen sin.  Du må logge deg inn igjen for å se om det har blitt ledige timer. (eksternt nettsted)

På ambassadene og konsulatene er det ikke mulig å bestille time ennå. Så snart det er mulig å bestille time, vil vi legge ut informasjon om dette her. 

Du kan ikke kontakte UDI for å få en time. Det er bare politiet/ambassaden som har tilgang til sin kalender.

Du må bestille time ved den politistasjonen du valgte i skjemaet. Det er ikke mulig å endre politistasjon etter at du har fylt ut skjemaet.

Vil du hjelpe oss med å forbetre nettsidene?

Fann du det du leita etter?