Søknad om unntak fra karantenehotell


Hvis du kan dokumentere at det er sterke velferdsgrunner til at du ikke kan bo på karantenehotell når du reiser inn til Norge, kan du søke om unntak.

Hvis du får innvilget unntak, må du likevel gjennomføre karantenen på et egnet oppholdssted.

Sjekk om du kan reise inn til Norge nå

Det er fremdeles strenge innreiseregler til Norge, så du må sjekke om du kan reise inn til Norge.

Sjekk om du er pålagt opphold på karantenehotell eller ikke

Flere slipper å bo på karantenehotell ved innreise til Norge nå. Du kan sjekke om dette gjelder deg på Helsenorge sine nettsider. (eksternt nettsted)

Denne søknadsordningen gjelder kun de som har plikt til å oppholde seg på karantenehotell og som kan søke om unntak på bakgrunn av sterke velferdsgrunner.

Søknadsordningen gjelder ikke deg som reiser ut av Norge på grunn av sterke velferdshensyn. Hvis du reiser ut av Norge fordi du for eksempel skal i begravelse eller besøke et sykt familiemedlem i utlandet, kan du ikke få vedtak om unntak fra karantenehotell fra UDI.

Dersom du har generelle spørsmål knyttet til karantene og karantenehotell, se informasjon på Helsenorge sine nettsider (eksternt nettsted). Det er helsemyndighetene som håndterer regelverk og svarer på generelle spørsmål om karantene og karantenehotell.

Personer med sterke velferdsgrunner kan søke unntak fra opphold på karantenehotell

Det er innført en veldig begrenset ordning, hvor de som kan dokumentere sterke velferdsgrunner kan søke om unntak fra kravet om å bo på karantenehotell ved innreise til Norge. Det er svært få som vil få unntak etter denne ordningen. UDI behandler disse søknadene og kan besvare spørsmål knyttet til ordningen.

Vi anbefaler deg å søke senest 7 dager før innreise for at UDI skal kunne behandle søknaden din. Hvis det nå er mindre enn 7 dager til du skal reise til Norge, må du søke så fort som mulig.

Hvis du har tilgang til å logge inn i Altinn, skal du sende søknaden derfra. Det gjelder også for deg som søker på vegne av noen andre. Hvis du ikke har tilgang til Altinn, skal du bruke et eget søknadsskjema. 

Du kan søke for deg selv og for andre. Det må sendes en søknad per person som ønsker unntak. Du må ha den nødvendige dokumentasjonen klar før du søker.

  • Hvem kan søke?

Informasjon før du søker

  • Du må hente inn dokumentasjon før du søker

  • Dokumentasjonskrav ved sykdom eller lidelse som krever tilrettelegging karantenehotellet ikke kan tilby

  • UDIs behandling av personopplysningene dine

Slik søker du

Hva skjer når jeg har søkt?

  • Er det mulig å ettersende dokumenter?

  • Kan saken min bli prioritert?

  • Når får jeg svar?

  • Hvordan får jeg svar?

Hva skjer når jeg har fått svar?

Svar på vanlige spørsmål om unntak fra opphold på karantenehotell

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?