Endring i innreiseregler fra 15. juli


Fra 15. juli blir det ytterligere oppmykninger i innreisereglene til Norge.

Publisert: 10.07.2020

Alle personer som er bosatt i et land innenfor EU/EØS eller Schengen kan reise til Norge fra 15. juli uavhengig av statsborgerskap. De som er bosatt i et land med høy smitterisiko må i karantene når de reiser inn til Norge.

Dersom du er fra et land med lav smitterisiko trenger du ikke å være i karantene når du reiser til Norge.

Kan jeg søke om familieinnvandring fra Norge?

Det blir adgang til innreise for familiemedlemmer som skal søke om oppholdstillatelse og har rett til å fremme slik søknad fra Norge, samt for familiemedlemmer som har fremmet søknad om oppholdstillatelse og har adgang til å reise inn i Norge (altså de som hadde rett til å søke fra Norge) mens søknaden er til behandling.

Besøke din nærmeste familie hvis du er bosatt utenfor EU/EØS eller Schengen

Det blir adgang til å besøke dine nærmeste familiemedlemmer som er bosatt i Norge i inntil 90 dager. Les hvilke familiemedlemmer det gjelder her.

Er du visumfri til Norge kan du reise inn til Norge etter gjeldende visumregelverk. Er du visumpliktig til Norge må du søke visum etter vanlig prosedyrer først. 

Besøke kjæresten din i Norge

Det blir adgang til innreise for kjærester som skal besøke en kjæreste i Norge. Dersom du er bosatt i et land utenfor EU/EØS eller Schengen må kjæresteforholdet dokumenteres ved en egenerklæring signert av referansen i Norge. Egenerklæringen skal fremvises ved innreise til Norge. Det er et vilkår at forholdet har vart minst ni måneder og at man har møtt hverandre fysisk minst en gang tidligere.

Hvid du er visumpliktig til Norge må du søke visum etter vanlig prosedyrer. 

Egenerklæring for kjærester ligger her (pdf, 145 kB)

For alle gruppene nevnt ovenfor vil reglene for karantene ved innreise gjelde (eksternt nettsted)

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?