Endringer i pålogging til Søknadsportalen for de som har flere kontoer


Hvis du har mer enn en brukerkonto i Søknadsportalen som er registrert med samme e-postkonto, må du oppdatere denne før 12. september for å kunne fortsette å bruke den.

Publisert: 24.06.2019

Hvis du logger deg inn med en slik konto, vil du få beskjed om hva du skal gjøre. Vi vil også sende e-poster til de det gjelder.

Hvis du ikke har mer enn en konto som er registrert med samme e-postadresse, trenger du ikke å gjøre noe.

Hva må du gjøre?

Hvis du ønsker å beholde alle kontoene dine, må du oppdatere dem innen 12. september 2019. Hver av brukerkontoene du ønsker å beholde må ha en egen e-postadresse. Hvis du ikke har mer enn en e-postadresse, må du lage deg nye e-postadresser.

Du må logge deg inn med hver av kontoene dine (eksternt nettsted), og bekrefte hvilken e-postadresse du vil ha for hver konto.  Du får beskjed om hva du skal gjøre. Vi vil sende deg en lenke på e-post som du må klikke på for å bekrefte at du har tilgang til denne e-postadressen.

Hvis du ikke husker brukernavnene dine, trykk på glemt passord eller brukernavn (eksternt nettsted).

Hva skjer hvis du ikke oppdaterer kontoen din?

Hvis du ikke oppdaterer kontoene med ny e-postadresse vil alle kontoene dine bli slettet i september, unntatt den som har e-postadressen din som brukernavn eller den siste du var logget inn med. 

Hvis du allerede har fått svar på søknadene dine, og du (eller den du hjalp med å søke) allerede har vært hos politiet for å ta bilde til oppholdskort, eller fått besøksvisum av ambassaden, trenger du ikke kontoen lenger.   

Trenger du å ha flere kontoer?

Du kan registrere søknader for flere personer på samme konto. Du trenger altså for eksempel ikke å ha en egen brukerkonto for barna dine.  

Hvorfor gjør vi denne endringen?

I 2016 endret vi det slik at alle nye brukere måtte bruke e-postadressen sin som brukernavn. I september må også de som laget seg en brukerkonto før 2016 begynne å bruke e-postadresse som brukernavn.  Vi gjør dette som et ledd i å forbedre tjenestene for brukerne våre de neste årene. 

Vi beklager hvis endringen medfører noen ulemper for deg.

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?