Endringer på noen norske ambassader sommeren 2019


Utenriksdepartementet vil i sommer gjøre noen endringer i organiseringen av hvilke ambassader som tar imot søknader om visum og oppholdstillatelse fra utlandet.

Publisert: 04.06.2019

Endringen betyr at noen utvalgte norske ambassader vil ha ansvar for søknader fra mange land i regionen. De aller fleste som skal søke om visum eller oppholdstillatelse vil fortsette å møte på samme sted som før.

Slike endringer ble også gjort i 2018, da for eksempel den norske ambassaden i Abu Dhabi overtok ansvaret for søknader fra blant annet Pakistan og Iran.

Hva er nytt?

I løpet av august 2019 vil disse ambassadene overta ansvaret for søknadene fra andre land i nærliggende region:

Amman (Midtøsten og Nord-Afrika)

Bangkok (Sørøst-Asia)

Pretoria (det sentrale og sørlige Afrika)

New Delhi (Sør-Asia)

Nairobi (det sentrale og østlige Afrika)

Ankara (sør-øst Europa og sentral-Asia)

UDI vil oppdatere Søknadsportalen når endringene skjer, slik at søknadene automatisk blir sendt til den riktige ambassaden.

Hva er likt som før?

De aller fleste søkere skal fortsatt levere søknadene sine i samme by som før.  I mange av landene det gjelder er det allerede søknadssentre som tar imot søknader om visum og oppholdstillatelse på vegne av ambassaden. Søkerne vil fortsette å møte på disse søknadssenterne selv om søknaden nå skal sendes til en annen ambassade for behandling. Søkerne vil også få pass med visum og vedtak utlevert på disse søknadssentrene. I noen land vil det dessuten bli åpnet nye søknadssentre.

Hvis ambassaden trenger å intervjue søkeren, vil dette skje på søknadssenteret. Søkerne trenger ikke reise til ambassaden.

Nettsidene våre er alltid oppdatert med informasjon om hvor borgere av ulike land skal levere søknadene sine.

På ambassadenes nettsider finner du informasjon om hvilke regler som gjelder lokalt og om hvordan du søker: www.norway.no (eksternt nettsted).

 

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?