Informasjon til dere som skal delta på Norway Cup og trenger visum


Hvis dere skal delta på i fotballcupen Norway Cup, og trenger visum for å besøke Norge, må dere huske å søke i god tid.

Publisert: 03.05.2022

Laget deres må være påmeldt til Norway Cup før dere søker om visum. For mer informasjon og påmeldingsfrist, se Norway Cup sin nettside (eksternt nettsted). Husk at spillerne på laget må være i riktig alder for den klassen dere er påmeldt i Norway Cup.

Når må dere søke?

For å være sikre på at dere får svar på visumsøknadene i tide, bør dere levere søknadsdokumentene på søknadssenteret eller ambassaden minst to måneder før dere skal reise. Husk at det kan være ventetid på å få time for å levere søknaden.

Hvordan søker dere?

For å søke må alle deltakerne fylle ut et søknadsskjema og møte opp personlig på et søknadssenter eller en ambassade. Se UDIs informasjon om kravene til å søke, hvordan dere søker og hvor dere skal møte opp i deres land. I noen land skal dere møte på ambassaden til et annet Schengenland.

Hvilke dokumenter må dere levere?

ambassadenes sjekklister finner dere informasjon om hvilke dokumenter dere må levere for å søke om visum.

I tillegg til dokumentene på listen må dere levere:

  • et dokument som viser navnet på fotballaget og navn og alder på alle spillerne, laglederne og trenerne
  • et dokument som viser hvilken liga/divisjon laget deres spiller i, eller et dokument som viser hvilken organisasjon (for eksempel FN) dere er støttet av 
  • invitasjonsbrev fra Norway Cup
  • for spillere under 18 år: fødselsattest eller et annet dokument som viser navnene til faren og moren din
  • for spillere under 18 år: et samtykke fra foreldrene dine eller andre som har foreldreansvar for deg. Vi anbefaler dere å bruke UDIs samtykkeskjema for Norway Cup (pdf, 518 kB). NB! Dette skjemaet skal være attestert av notarius publicus. (Hvis det ikke er mulig å få attestert dokumenter av notarius publicus i ditt hjemland, vil vi gjøre unntak fra kravet til attestering.) Du må også levere kopi av passet til begge foreldrene dine eller de som har foreldreansvar for deg.
  • hvis du er lagleder eller trener: et dokument som viser din rolle i fotballaget du skal reise med.
  • hvis du skal være dommer eller observatør: dokumenter som viser din erfaring som dommer eller observatør.

Skal supportere eller familiemedlemmer være med til Norge?

Familiemedlemmer og andre supportere som ønsker å reise til Norge i forbindelse med Norway Cup må søke om besøksvisum som vanlige turister. Søknadene blir behandlet separat fra deltakerne sine søknader.

Skal fotballaget deres på en annen turnering i Schengenområdet før Norway Cup? 

Hvis fotballlaget deres skal delta på en annen cup i i Schengenområdet før Norway Cup, for eksempel Gothia Cup eller Dana Cup, skal dere søke om visum til det landet dere skal reise til først. Husk å be om visum for Norway Cup samtidig. 

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?