Informasjon til sesongarbeidere fra land det er vanskelig å returnere til


Informasjonen gjelder for sesongarbeidere som kommer fra land der det ikke går kommersielle fly nå på grunn av koronasituasjonen.

Publisert: 14.10.2020

Dette gjelder for følgende land:

Angola, Botswana, India, Kambodsja, Laos, Lesotho, Madagaskar, Myanmar og Vietnam

Når du er ferdig å jobbe i Norge må du returnere til hjemlandet ditt. UDI vurderer derfor om det er sannsynlig at du returnerer. På grunn av koronasituasjonen går det ikke ordinære fly til hjemlandet ditt nå. Fordi det er så vanskelig å reise tilbake gis det ikke tillatelse til sesongarbeidere fra landene som er listet over som skal jobbe i Norge nå i høst, hvis søkeren er i utlandet. Vi vet ikke hvor lenge dette vil vare. Derfor vet vi dessverre ikke om dette kommer til å påvirke de som ønsker å søke om sesongarbeidstillatelse våren 2021.

For søkere som allerede oppholder seg i Norge, behandler vi søknaden som vanlig.

Vi vet ikke hvor lenge dette vil vare. Derfor vet vi dessverre ikke om dette kommer til å påvirke de som ønsker å søke om sesongarbeidstillatelse våren 2021.

Du kan trekke søknaden

Hvis du allerede har søkt fra utlandet og ikke fått svar ennå, kan du trekke søknaden og be om at gebyret refunderes, dersom reisen ikke lar seg gjennomføre på grunn koronasituasjonen og reiserestriksjoner.

Hvis du vil trekke søknaden må du eller fullmektig først sende et signert brev til UDI der du ber om at søknaden henlegges. Brevet kan lastes opp på nettsiden vår. Du eller fullmektig kan deretter kontakte ambassaden på e-post (eksternt nettsted) og be om at gebyret refunderes. Det er den ansvarlige ambassaden som avgjør en slik forespørsel. Etter at vedtak er fattet kan du ikke få tilbake gebyret for søknaden.

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?