Vi vet at mange pårørende ønsker å hjelpe sin familie ut av de rammede områdene nå. UDI kan ikke bistå med utreise fra Tyrkia eller Syria.
I utgangspunktet kan vi ikke gi prioritering i køen på bakgrunn av at søkeren befinner seg i de rammede områdene. Hvis du likevel ønsker at saken din prioriteres, må du be om dette. Hvis du ber om prioritering, vil vi vurdere din sak individuelt og se om vi kan behandle den nå. Vurderingene gjøres fortløpende. Mer informasjon om prioritering finner du her.
Hvis du ønsker å være i Norge/Schengen flere dager enn det du har fått besøksvisum for må du søke om å forlenge visumet. Et besøk på besøksvisum kan aldri vare mer enn 90 dager i løpet av en periode på 180 dager, uansett hvilken situasjon du er i. Om du har et besøksvisum som utløper, må du reise hjem. Hvis du er i Norge lenger enn du har lov til å være, kan dette føre til at du blir utvist fra Norge/Schengen.
Dersom du kvalifiserer til å søke om oppholdstillatelse i Norge, kan du gjøre dette før visumet ditt utløper. Som hovedregel må du være faglært for å kunne søke fra Norge.
For søknad om familieinnvandring gjelder det egne regler for å søke fra Norge. Hvis du følger veilederen på denne siden, kan du lese om kravene for å få innvilget familieinnvandring og om du kan levere søknaden i Norge.
Hvis du har en oppholdstillatelse som utløper, må du som hovedregel reise hjem. Hvis du kvalifiserer til en annen oppholdstillatelse enn den du har, kan du søke fra Norge dersom du er faglært eller har hatt gyldig oppholdstillatelse de siste 9 månedene. Søknaden om ny oppholdstillatelse må fremmes før din nåværende tillatelse utløper.
Dersom du ikke har søkt om ny oppholdstillatelse innen utløpet av tillatelsen, og ikke reiser ut i løpet av utreisefristen, kan dette føre til at du blir utvist fra Norge/Schengen.
I utgangspunktet kan vi ikke gi prioritering på bakgrunn av at du ønsker å reise til de rammede områdene. Hvis du har bedt om prioritering og fått ja til dette, vil søknaden likevel kunne ta tid å behandle.
I utgangspunktet kan vi ikke gi prioritering på bakgrunn av at du ønsker å reise til de rammede områdene. Hvis du har bedt om prioritering og fått ja til dette, vil det likevel kunne ta tid å behandle søknaden.
Nei. For å søke om beskyttelse, må du være i Norge eller på norsk grense. Det er ikke mulig å søke beskyttelse (asyl) i Norge når du er i et annet land.
På grunn av situasjonen i ditt hjemland, kan det være vanskelig for deg å få besøksvisum til Norge. Vi gjør ingen unntak fra regelverket for dere som er rammet av jordskjelvet i Tyrkia eller Syria.
I utgangspunktet kan vi ikke gi prioritering i køen på bakgrunn av at søkeren befinner seg i de rammede områdene. Hvis du eller familien din har bedt om prioritering og fått ja til dette, vil det likevel kunne ta tid å behandle søknaden. Det kan for eksempel være behov for flere undersøkelser, som for eksempel intervju og/eller DNA-test.
Hvis du har mistet ditt gyldige oppholdskort til Norge i jordskjelvet, må du søke om innreisevisum (D-visum). Les mer om hvordan du går frem for å søke på nettsiden til den norske ambassaden i Tyrkia (eksternt nettsted).
Vi gjør oppmerksom på at dersom du også har mistet pass fra hjemlandet, må du kontakte hjemlandets myndigheter for å få nytt pass for å kunne søke om et innreisevisum.
Hvis du har norsk reisebevis for flyktninger, skal du ikke kontakte myndighetene i hjemlandet ditt. Da må du kontakte den norske ambassaden i Tyrkia for å søke om et reisedokument som heter passérbrev.
Du må ha gyldig besøksvisum eller oppholdstillatelse for å reise inn i Norge.
Søknader leveres på vanlig måte til et av søknadssentrene til VFS Global i Tyrkia. Følgende VFS søknadssenter er åpne: Ankara, Istanbul, Izmir og Antalya (eksternt nettsted).
På grunn av situasjonen i ditt hjemland, kan det være vanskelig for deg å få besøksvisum til Norge. Vi gjør ingen unntak fra regelverket for dere som er rammet av jordskjelvet i Tyrkia eller Syria.