Lurer du på om søknaden din blir ferdig før jul?


Mange ringer oss og lurer på om søknaden deres blir ferdig før jul. Søknaden din kan dessverre ikke gå foran i køen selv om du har lagt planer for ferien.

Publisert: 13.05.2015 - Sist endret: 06.11.2018

Informasjon til deg som venter på svar på søknaden din 

Det er våre vanlige ventetider som gjelder. Vi oppdaterer informasjonen om ventetider hver måned.

Det må være helt spesielle forhold i saken din for at den skal gå foran i køen. Søknaden din kan dessverre ikke gå foran i køen selv om du ønsker å få et svar før juleferien eller har planlagt å reise.  

Informasjon til deg som har fått oppholdstillatelse 

Hvis du har fått en oppholdstillatelse, og oppholder deg i Norge, må du bestille time hos politiet for å få oppholdskort (eksternt nettsted). Vi gjør oppmerksom på at det normalt vil ta ti dager fra du har møtt hos politiet til du får oppholdskortet ditt i posten. Det kan også være ventetid før du får time hos politiet. Dette er viktig å huske hvis du skal planlegge en reise.

Hvis du har fått oppholdstillatelse, og trenger et visum for å reise inn i Norge, vil ambassaden som har ansvaret for søknaden din gi deg et innreisevisum. Det varierer fra land til land hvor lang tid det tar før ambassaden eller søknadssenteret tar kontakt med deg, og du får innreisevisumet ditt til Norge.

 

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?