Nye regler for faglærte arbeidstakere som har arbeidsgiver i Norge og skal bytte arbeidsgiver


Publisert: 02.01.2017

Alle som har en oppholdstillatelse som faglært arbeidstaker som har arbeidsgiver i Norge, kan nå bytte arbeidsgiver uten å søke om ny oppholdstillatelse. Du må imidlertid arbeide i samme type stilling, og fortsatt fylle de andre kravene som gjelder for oppholdstillatelsen din.

Hvis oppholdstillatelsen din gjelder for én bestemt arbeidsgiver

Hvis du har oppholdstillatelse som faglært arbeidstaker med arbeidsgiver i Norge og det står på oppholdskortet ditt at du må arbeide for én bestemt arbeidsgiver, er det nå nye regler for deg.

Du kan nå bytte arbeidsgiver uten å søke om ny oppholdstillatelse. Du må imidlertid arbeide i samme type stilling som før. Lønns- og arbeidsvilkårene må ikke være dårligere enn det som er vanlig i Norge, og du må fortsatt fylle de andre kravene som gjelder for oppholdstillatelse som faglært arbeidstaker med arbeidsgiver i Norge.

Hvis du får en ny jobb der du skal ha en annen type stilling enn før, må du fortsatt søke om ny oppholdstillatelse. Du kan ikke starte i en annen type stilling før du har fått ny oppholdstillatelse.

Hvis oppholdstillatelsen din ikke gjelder én bestemt arbeidsgiver

Hvis oppholdstillatelsen din som faglært arbeidstaker med arbeidsgiver i Norge ikke gjelder én bestemt arbeidsgiver, er det ikke noen endringer i reglene for deg. Du kan bytte arbeidsgiver uten å søke om ny oppholdstillatelse, hvis du skal arbeide i samme type stilling som før. Lønns- og arbeidsvilkårene må ikke være dårligere enn det som er vanlig i Norge, og du må fortsatt fylle de andre kravene som gjelder for oppholdstillatelse som faglært arbeidstaker med arbeidsgiver i Norge.

Hvis du får en ny jobb der du skal ha en annen type stilling enn før, må du søke om ny oppholdstillatelse. Du kan ikke starte i en annen type stilling før du har fått ny oppholdstillatelse

 

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?