E-læringskurs for vertsforeldre i au pair-saker


Minst en av foreldrene i familier som ønsker å ha en au pair, må gjennomføre et e-læringskurs. I kurset lærer kommende vertsforeldre om formålet med au pair-ordningen, og om rettighetene og pliktene som de og au pairen har.

Minst en av de voksne i alle familier som skal ha en au pair må gjennomføre kurset. Hvis dere er to voksne i familien anbefaler vi at dere tar kurset sammen. 

Slik gjennomfører dere kurset 

Gå til e-læringskurset (eksternt nettsted), opprett en bruker og logg dere inn. Kurset tar ca. 30 minutter, og avsluttes med en kort test som dere må bestå. 

Når dere har gjennomført kurset får dere tilsendt et kursbevis til den e-postadressen dere brukte da dere opprettet en bruker, senest 24 timer etter at dere fullførte kurset. Kursbeviset er gyldig i 18 måneder. 

Dere må videresende kursbeviset til au pairen enten på e-post eller med vanlig post. Aupairen må levere kursbeviset inn sammen med de andre søknadsdokumentene hos politiet, på ambassaden/konsulatet eller på søknadssenteret. 

Dette lærer dere om 

I e-læringskurset vil dere som skal bli vertsforeldre bli bedre kjent med formålet med au pair-ordningen, og rettighetene og pliktene som dere og au pairen har. 

I kurset vil dere også få tips til hvordan dere kan ønske au pairen velkommen og til hvordan dere kan takle kulturforskjeller og eventuelle utfordringer som kan oppstå underveis i oppholdet. Kurset er utviklet av UDI i samarbeid med Au Pair Center i Oslo. 

Har du mistet kursbeviset?

Kursbeviset er gyldig i 18 måneder. Hvis dere ikke kan finne e-posten med kursbeviset, kan dere logge dere inn på e-læringskurset (eksternt nettsted) med samme brukernavn og passord som dere brukte da dere tok kurset. Dere finner kursbeviset ved å trykke på «Mine aktiviteter» på første side av kurset. Skriv ut kursbeviset, skann det og send det til au pairen med e-post, eller send det med vanlig post.

Fant du det du lette etter?