Prøv å velge et annet passord, som ikke har spesielle tegn. Hvis du har et tegn i passordet som vår innlogging ikke godtar, vil du ikke få logget inn.
Passordet kan ikke:
Du bør ikke bruke verktøy som foreslår eller automatisk lager passord på dine vegne. Det er fordi disse ofte inneholder tegn som nevnt i punktlisten over.
Passordet må inneholde minimum:
Hvis du får feilmelding når du logger inn på UDI-brukeren din, anbefaler vi at du prøver dette:
Ta kontakt med UDIs brukerstøtte på chat eller e-post hvis du fortsatt får feilmeldinger. Hvis du sender e-post, er det fint om du inkluderer skjermbilder og en forklaring av problemet som oppstår.
UDI kan ikke hjelpe deg med problemer relatert til ID-porten. Det er Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) som har ansvaret for denne løsningen. Her finner du kontaktinformasjonen deres (eksternt nettsted).
Nei, det er ikke mulig å migrere innhold fra en brukerkonto til en annen. Innlogging med ID-porten er en ny brukerkonto på samme måte som dersom du har ulike brukerkontoer med ulike e-postadresser.
For å se dine søknader, må du logge inn. Husk å logge inn på samme måte som da du opprettet søknaden. Hvis du logget inn med brukernavn og passord, så må du logge inn med samme brukernavn som du brukte da du opprettet søknaden. Dersom du logget inn med ID-porten for å registrere søknaden din, må du logge inn med ID-porten igjen for å få tilgang til å se saken din og følge den opp.
Det betyr at dersom du tidligere brukte brukernavn og passord for å registrere søknaden, men nå har logget inn med ID-porten, så vil du ikke ha tilgang til dine tidligere søknader. Du trenger ikke registrere en søknad på nytt, men må logge deg ut av ID-porten for så å logge deg inn igjen med brukernavn og passord for å finne søknadene dine.
Pålogging via ID-porten gir en ekstra sikkerhet for at ingen andre kan få tilgang til opplysninger du har gitt i søknadsskjema. En annen fordel er at du slipper å huske hvilket brukernavn og passord du har brukt i UDIs søknadsløsning.
UDI vil i framtiden lansere flere tjenester som kan forenkle søknadsprosessen for deg som har en sikker elektronisk identitet.
Nei. UDI har tatt i bruk ID-porten og vi anbefaler at du bruker den hvis du har mulighet, men du kan fortsatt logge inn med samme brukernavn og passord som tidligere – og eventuelt opprette nye brukere med e-post.
Hvis du logger inn med ID-porten og søker på vegne av en annen person, er det du som må følge opp søknaden helt til den er ferdigbehandlet. Det betyr blant annet at det er du som må bestille oppmøtetime hos politiet/SUA for personen du har søkt på vegne av.
Nei, arbeidsgiver som søker på vegne av en arbeidstaker bør ikke bruke ID-porten og må logge inn med brukernavn og passord. Grunnen til dette er at det vil være uheldig om søknader er knyttet til den personlige elektroniske identiteten til en enkeltperson i bedriften.
Vi anbefaler i utgangspunktet alle om å kun logge inn med ID-porten når de skal søke for seg selv.
Men hvis du skal søke på vegne av et nært familiemedlem, for eksempel barnet ditt, kan det være praktisk å bruke ID-porten. Da må du være klar over at det er du som må følge opp søknaden helt til den er ferdigbehandlet. Det betyr blant annet at det er du som må bestille oppmøtetime hos politiet/SUA for personen du har søkt på vegne av.
I alle andre tilfeller der du skal søke på vegne av andre, anbefaler vi at du logger inn med brukernavn og passord og ikke med ID-porten.
Nei. Det er kun personer med BankID, Commfides eller Buypass (norsk e-ID) som kan logge inn via ID-porten. Dette er fordi UDI krever et høyere sikkerhetsnivå (nivå 4) for innlogging med ID-porten, enn hva MinID har (nivå 3). Det gjør vi for å sikre dine personlige data best mulig.
For å bruke ID-porten til å logge inn hos UDI, må du enten ha BankID, Commfides eller Buypass (norsk e-id).
Slik skaffer du deg elektronisk ID (eksternt nettsted).
For hjelp til pålogging med ID-porten, kan du lese mer på Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) sine sider (eksternt nettsted).