Jeg registrerte feil opplysninger i søknadsskjemaet. Kan jeg endre dette?


Hvis du allerede har sendt inn søknadsskjemaet på nett, kan du ikke gå tilbake og endre på skjemaet du har sendt inn. UDI kan heller ikke endre på skjemaet for deg.

Ambassaden kan imidlertid redigere mindre feil i søknaden, som for eksempel skrivefeil eller datoer for planlagt reise. Hvis du vil at ambassaden skal endre på noe i skjemaet, må du skrive en forklaring på hva du ønsker å få endret. Dette papiret med forklaring må du levere sammen med resten av søknadsdokumentene dine på søknadssenteret. Når ambassaden mottar søknadspapirene og registrerer saken inn, kan de endre på det som måtte være feil i søknaden.

Når du fyller ut søknaden på nett, må du oppgi hvilket land du skal søke fra og velge ambassade eller konsulat som skal behandle søknaden. Det er ikke mulig å endre ansvarlig ambassade/konsulat etter at du har sendt inn søknadsskjemaet.

Hvis du har valgt feil søknadssted, må du fylle ut og sende inn et nytt søknadsskjema og eventuelt kontakte ambassaden og be om at de refunderer gebyret for den første saken.  

Du finner kontaktinformasjon til norske ambassader her (eksternt nettsted).