Har du planlagt å reise til utlandet?


Hvis du skal reise ut av Norge må du ha et gyldig pass og oppholdskort. Hvis du har søkt om utlendingspass, reisebevis eller ny oppholdstillatelse og ikke har fått svar ennå, kan dessverre ikke søknaden din gå foran i køen selv om du har lagt planer.

Publisert: 14.06.2018 - Sist endret: 05.11.2018

Dette må du huske hvis du planlegger reise til utlandet

Når du skal reise til utlandet må du ha:

  • gyldig pass/utlendingspass/reisebevis for flyktninger, og
  • gyldig oppholdskort

For nordiske borgere og borgere av EU/EØS-land er det egne regler (eksternt nettsted)

Hvis du mangler gyldig pass/utlendingspass/reisebevis eller gyldig oppholdskort, bør du ikke reise ut av Norge. Da kan du få problemer på flyplassen, når du prøver å reise inn i et annet land, eller når du prøver å reise tilbake til Norge.

Du bør heller ikke bestille reiser til utlandet før du har både gyldig pass/utlendingspass/reisebevis og gyldig oppholdskort. Søknaden din kan dessverre ikke gå foran i køen selv om du har planlagt og betalt for en reise.  

Informasjon til deg som venter på svar på en søknad

Det er våre vanlige ventetider som gjelder. Vi oppdaterer informasjonen om ventetider hver måned.

Det må være helt spesielle forhold i saken din for at den skal gå foran i køen. Søknaden din kan dessverre ikke gå foran i køen selv om du har planlagt å reise.  

Informasjon til deg som har fått oppholdstillatelse 

Hvis du har fått en oppholdstillatelse, og oppholder deg i Norge, må du bestille time hos politiet for å få oppholdskort (eksternt nettsted). Vi gjør oppmerksom på at det normalt vil ta ti dager fra du har møtt hos politiet til du får oppholdskortet ditt i posten. Det kan også være ventetid før du får time hos politiet. Dette er viktig å huske hvis du skal planlegge en reise.

Hvis du har fått oppholdstillatelse, og trenger et visum for å reise inn i Norge, vil ambassaden som har ansvaret for saken din gi deg et innreisevisum. Det varierer fra land til land hvor lang tid det tar før ambassaden eller søknadssenteret tar kontakt med deg, og du får innreisevisumet ditt til Norge.

 

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?