Somaliske statsborgere som ikke har flyktningstatus må skaffe seg somalisk pass


Regjeringen har bestemt at norske myndigheter anerkjenner noen somaliske pass som reisedokumenter fra og med 1. august 2018.

Publisert: 05.09.2018 - Sist endret: 03.09.2019

De passene som er anerkjent er ordinære somaliske pass som er utstedt enten ved somaliske ambassader eller i Benadir-regionen, etter 1. januar 2014.

Hvis du har et slikt pass, kan du fra 1. august 2018 bruke det for innreise til Norge hvis du også har fått et visum som er gyldig for innreise i Schengenområdet.

Hvis du er i Norge og har et norsk utlendingspass (blått pass)

Hvis du i dag har et norsk utlendingspass, må du bruke dette passet til å reise til den nærmeste somaliske ambassaden som kan gi deg et somalisk pass. De nærmeste ambassadene til Norge er i Berlin, Paris og Brussel. Barn må også skaffe seg eget somalisk pass.

Hvis du trengte et nytt utlendingspass, måtte du søkt om det før 1. august 2019. Det betyr at du måtte ha registrert søknaden i søknadsportalen vår og betalt gebyret før 1. august 2019. Timen du fikk hos politiet kan være etter denne datoen.

Hvis du ikke har søkt før 1. august 2019 kan du søke om et utlendingspass for enkeltreise når du skal reise til ambassaden.

Dette trenger du å vite

  • Hvis du har søkt om familieinnvandring fra utlandet

  • Hvem er det som ikke trenger et somalisk pass?

  • Du må levere inn utlendingspasset ditt

  • Trenger du hjelp til å søke om somalisk pass?

  • Brevet UDI har sendt til somaliske borgere med norsk utlendingspass

  • Hvorfor har noen i familien min fått brev om at de må ha somalisk pass, men ikke alle?

Fant du det du lette etter?