Besøksvisum (besøk og ferie)


Vi har mange saker til behandling nå, og det påvirker dessverre ventetidene våre. Dette fører også til at flere ringer veiledningstjenesten til UDI. Hvis du ikke har hørt noe om saken din så er den ikke ferdig behandlet enda.

Ventetiden gjelder fra den dagen saken er registrert hos ambassaden. Hvis søknaden din blir behandlet av en ambassade i et annet land, vil det ta noen dager ekstra, fordi søknaden din skal sendes med bud til og fra ambassaden. Noen steder kan det ta opptil to uker fra saken sendes fra VFS søknadssenter til ambassaden mottar den. Du finner informasjon på ambassadens nettsider om hvor lang tid dette tar.

Hvor lenge må du vanligvis vente på svar?

Hvis søknaden din blir behandlet av ambassaden i landet du bor i, får du vanligvis svar innen 15 dager etter at du leverte søknaden på VFS søknadssenteret, konsulatet eller ambassaden.

Hvis søknaden din blir behandlet av en ambassade i et annet land, vil det ta noen dager ekstra, fordi søknaden din skal sendes med bud til og fra ambassaden

For hvilke søknader tar det mer tid å få svar?

De aller fleste søknadene behandles av ambassaden, men hvis ambassaden er i tvil om du kan få visum, sender de søknaden din til UDI.

Vi kan ikke svare på om saken vil bli sendt til UDI, det er det ambassaden som bestemmer. Hvis saken din sendes til UDI får du beskjed om det på epost eller sms. Sendes saken til oss for behandling får du vanligvis svar innen 45 dager etter at du leverte søknaden op VFS-søknadssenteret, ambassaden eller konsulatet.

Klager på avslag

Du vil vanligvis få svar på klagen innen 12 måneder etter at du leverte søknaden om besøksvisum på søknadssenteret, ambassaden eller konsulatet. 

Her kan du lese hva som kan gjøre at ventetiden forandrer seg og hvordan du kan holde deg oppdatert.


Denne informasjonen ble sist oppdatert 

27. juni 2024

. Den vil bli oppdatert neste gang 

26. juli 2024

.

Hva kan du gjøre for å bidra til å få svar så raskt som mulig?

  • Sørg for at søknaden er fullstendig og korrekt utfylt.
  • Sørg for at alle nødvendige dokumenter ligger ved, se våre sjekklister.
  • Sørg for at vi har oppdatert kontaktinformasjon for deg og den som har invitert deg til Norge.
  • Sørg gjerne for at den som har invitert deg på besøk, har fått fullmakt fra deg slik at vi kan gi viktige beskjeder til han eller henne.