Personer i Norge kan levere søknad om familieinnvandring på vegne av et familiemedlem som oppholder seg i Afghanistan


Familiemedlemmer (referansepersoner) kan nå levere søknad om familieinnvandring i Norge, på vegne av et familiemedlem som oppholder seg i Afghanistan.

Dette er en midlertidig ordning som følge av sikkerhetssituasjonen i Afghanistan og fordi det er vanskelig å passere landegrensene nå. 

Ordningen vil bare gjelde frem til sikkerhetssituasjonen i Afghanistan bedrer seg, eller det igjen blir mulig å krysse grensene for å søke på vanlig måte med personlig oppmøte. 

Det er ingen endringer i reglene for hvem som kan få innvilget familieinnvandring.

Slik søker du i Norge på vegne av familiemedlemmet ditt i Afghanistan 

  1. Fyll ut søknadsskjemaet på nett (eksternt nettsted, åpnes i nytt vindu) og betal gebyret. Når du fyller ut søknaden, så må du velge politidistriktet ditt i Norge som oppmøtested. Resten av søknaden fyller du ut med personalia og annen informasjon om søkeren i Afghanistan. Du skal ikke booke time for oppmøte hos politiet i Norge for å levere søknaden. Politiet vil kontakte deg. 
  2. Vent til politiet har registrert saken og kontaktet deg for å etterspørre dokumentasjon på sjekklista.
  3. Last opp all nødvendig dokumentasjon via nettsiden til UDI.

Søknaden regnes som levert først når du har lastet opp nødvendig dokumentasjon. 

Selv om søknaden er levert fra Norge, vil vi vurdere søknaden på vanlig måte. Det betyr at vi vil kunne be om at familiemedlemmet i Afghanistan eller referansepersonen i Norge møter opp til intervju eller DNA-testing på et senere tidspunkt. Det vil heller ikke være noen annen ventetid for disse søknadene enn det som er publisert på vår nettside

Hvis du allerede har sendt søknad om familieinnvandring elektronisk til ambassaden i Abu Dhabi, men familiemedlemmet ikke får reist ut av Afghanistan for å levere søknaden, kan dere søke på nytt fra Norge. Dere må da kontakte ambassaden i Abu Dhabi og be om refundering av søknadsgebyret. Deretter må dere fylle ut og betale for en ny søknad. 

Fant du det du lette etter?