Søkere fra Eritrea skal levere søknaden sin i Khartoum


Hvis du er statsborger i Eritrea, er det Khartoum i Sudan som er det riktige stedet for deg å levere søknaden din.

Publisert: 24.10.2018 - Sist endret: 04.12.2018

Khartoum er det riktige stedet å levere søknaden på

Du må søke om oppholdstillatelse i Norge fra det landet vi har bestemt at er riktig for deg å søke fra. Vanligvis er det landet du bor i, men siden Norge ikke har noen steder å søke fra i Eritrea, må du søke fra et annet land.

For eritreiske statsborgere har den norske regjeringen bestemt at det riktige stedet er Khartoum. Derfor må du levere søknaden din der.

Hvis du likevel søker fra Addis Abeba

Hvis du likevel velger å søke fra Addis Abeba, må du regne med at du får nei på søknaden din om å få oppholdstillatelse i Norge. Du får ikke tilbake pengene du har betalt i gebyr.

VFS i Addis Abeba er forpliktet til å ta imot søknaden din, men det er altså svært sannsynlig at du vil få avslag fra UDI i Norge fordi du ikke leverer søknaden din på det formelt riktige stedet.

Hvis du får nei på søknaden din fordi du leverte den på feil sted, kaller vi det et formelt avslag. Det betyr at vi har avslått søknaden din fordi du har levert den på feil sted, men vi har ikke sett på om du oppfyller de andre kravene for å få søknaden din innvilget.

Noen kan levere søknaden sin i Addis Abeba

Hvis du har vært registrert som flyktning av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Etiopia i minst 6 måneder, kan du levere søknaden din i Addis Abeba.

Barn som søker fra Addis Abeba uten foreldrene sine 

Hvis et barn er i Etiopia uten foreldrene sine, og leverer en søknad i Addis Abeba, vil UDI vurdere om vi kan godta dette, selv om barnet ikke har vært registrert som flyktning av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) i Etiopia i minst 6 måneder. 

Det er først når søknaden kommer til UDI at vi bestemmer om vi godtar at søknaden er levert i Addis Abeba. Derfor vil dere ikke få beskjed når dere leverer søknaden om vi godtar at barnet har søkt fra Addis Abeba eller ikke. 

Når vi vurderer om vi godtar at et barn har søkt fra Addis Abeba, ser vi blant annet på om det er forsvarlig å sende barnet til Khartoum for å levere søknaden der. 

UDI tar ikke gebyr for å søke om familieinnvandring for barn. Søknadssenteret tar et lite servicegebyr.

 

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?