Skal fornye Beskyttelse (asyl) og sterke menneskelige hensyn


For å beholde alle rettighetene dine er det viktig at du søker om fornyelse i god tid før oppholdstillatelsen din går ut.

Dette må du gjøre

  1. Normalt må du bestille time hos politiet tre måneder før oppholdstillatelsen din går ut. Koronasituasjonen kan gjøre at det er vanskelig å få time hos politiet. Hvis du ikke kan få time hos politiet, kan du i stedet sende søknaden til politiet i posten.
  2. Når du får en time hos politiet, må du møte opp til avtalt time hos politiet.

Da vil du fortsatt ha de samme rettighetene som tidligere til å jobbe, studere og så videre mens du venter på at vi behandler søknaden din. Du har disse rettighetene helt til du har fått svar på søknaden, selv om oppholdstillatelsen din går ut i mellomtiden. 

Selv om du har søkt i tide, kan du få problemer med å reise ut og inn av Norge mens du venter på den nye tillatelsen din. Dette er fordi du ikke har et gyldig oppholdskort. Uten oppholdskortet kan du bli stoppet i grensekontrollen i andre land. Du kan også få problemer med å slippe inn i Norge igjen når du skal tilbake hit. 

Du kan ikke få nytt oppholdskort før du har fått en ny oppholdstillatelse. Hvis du har søkt om fornyelse i tide, vil vi sende deg en bekreftelse på at du har lovlig opphold mens du venter på svar på søknaden din. 

Hvilken type oppholdstillatelse har du?

behandlingstid

Ventetid

Sjekk hvor lenge du må vente før du får svar på en søknad om beskyttelse (asyl).

Viktige meldinger

Vil du hjelpe oss med å forbedre nettsiden?

Fant du det du lette etter?