Slik skaffer du oppholdskort hvis du søkte 16. april 2021 eller senere


Hva er et oppholdskort?

Et oppholdskort er et plastkort i kredittkortformat som er beviset ditt på at du har oppholdstillatelse i Norge. Det er politiet som bestiller oppholdskort til deg. 

De fleste kan få oppholdskort uten å møte opp hos politiet på nytt. Politiet vil sende oppholdskortet til deg i posten, og du skal ikke bestille time. Les under om hvem som må bestille time for å få oppholdskort.  

Hva må du passe på for å motta kortet i posten? 

Hvem må bestille time for å få oppholdskort?  

  • Du som har et norsk utlendingspass eller reisebevis for flyktninger som er utgått på dato, og som du ikke allerede har gitt til politiet.  
  • Hvis du har søkt opphold etter brexit-regelverket, får du beskjed om å bestille en time etter at søknaden din er ferdig behandlet. 

Hos politiet må du ta bilde og avgi fingeravtrykk. 

Hvordan bestille time? 

For å bestille time, må du logge inn i Søknadsportalen, gå til oversikten over dine søknader og trykke på «Se søknad». På kvitteringssiden du kommer til, kan du bestille time.

Har du sendt inn søknad om permanent oppholdstillatelse etter 10. januar 2022 eller søknad om tillatelse etter Brexit-regelverket? Da finner du sannsynligvis den innsendte søknaden din innsendte søknad på Mine søknader. Etter at du har logget inn, kan du gå inn på søknaden din og bestille time.

Bestilling av time på telefon:

Hvis du ikke brukte Søknadsportalen da du søkte om oppholdstillatelse, må du i stedet ringe ditt lokale politidistrikt for å bestille time. Du kan ikke ringe UDI for å bestille time.