Ektefeller og registrerte partnere


NB!

Hvis du har fått en oppholdstillatelse for å gifte deg (forlovelse) og dere nå har giftet dere, må du nå søke om å fornye familieinnvandringstillatelsen med ektefellen din.


Krav til begge

Krav til søkeren

Krav til referansepersonen

 • Du må ha en av disse typene oppholdstillatelse:
  • permanent oppholdstillatelse (tidligere kalt bosettingstillatelse)
  • gyldig oppholdstillatelse som danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse, for eksempel oppholdstillatelse for beskyttelse, de fleste typer familieinnvandringstillatelser eller oppholdstillatelse for selvstendig næringsdrivende med firma i Norge. (Du kan sjekke i vedtaket du fikk fra UDI om din oppholdstillatelse danner grunnlag for permanent oppholdstillatelse.)  
  • gyldig oppholdstillatelse som danner grunnlag for familieinnvandring, for eksempel de fleste typer familieinnvandringstillatelser, oppholdstillatelse for ansatt i utenlandsk eller internasjonalt selskap eller oppholdstillatelse for forsker med egne midler. (Du kan sjekke i vedtaket du fikk fra UDI om din oppholdstillatelse danner grunnlag for familieinnvandring.) 
 • Du må ha en inntekt på minst 

  320 274 kroner i året før skatt

  . Beløpet justeres i mai måned hvert år, men dette beløpet er gjeldende dersom du skal søke nå. Du må ha denne inntekten det første året familiemedlemmet ditt får tillatelse i Norge. I tillegg må du ha hatt minst like høy inntekt i fjor og i tiden frem til vi fatter et vedtak. Du kan heller ikke ha mottatt økonomisk sosialhjelp de siste 12 månedene. Sjekk krav til inntekten i fjor, hva slags inntekt som regnes med og om du kan få unntak fra noen av kravene.